4.2 Børnenes garderobeområde

Garderobens primære funktion er at give plads til af- og påklædning af børnene, men ud over dette generelle funktionsbehov, bør området også anskues som den følelsesmæssige grænseflade imellem hjemmet og institutionen og er som følge deraf også et formidlende og kommunikerende område. Garderobernes placering i institutionen skal være medvirkende til at skabe en naturlig overgang mellem ude og inde, både i forhold til ankomsten og til udearealerne. Det bør overvejes om institutionen skal være skofri idet denne beslutning har væsentlig betydning for indretningen af hele institutionen Garderoberne skal være indrettet med hylder og knager og mulighed for at både børn og voksne kan sidde ned. Garderoben skal være indrettet funktionelt til børnenes overtøj, sko og støvler, således at gulvarealet kan holdes 12 frit. Garderobeområdet skal være fleksibelt ift. at kunne rumme børnehave- og vuggestuegrupper efter behov og således, at rummene har kvalitet i begge tilfælde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *