4.1 Indgange /vindfang

Ankomstforholdene skal først og fremmest signalere imødekommenhed og overskuelighed for både børn og voksne. Da indgangen og børnenes garderober er områder, der er voldsomt belastet på bestemte tidspunkter af dagen og på bestemte tider af året, er det vigtigt, at det nøje overvejes, hvorledes mængden af daglige passager sammenholdes med størrelse og belægning i indgangspartiet. I store institutioner bør det overvejes at etablerer mere end en indgang. Der skal etableres et vindfang ved hovedindgangen til institutionen. Hvis udgangen til institutionens legeplads ikke sker via hovedindgangen, skal der også etableres vindfang ved udgangen til legepladsen. Hvis indgangen vender ud mod offentligt areal fungerer vindfanget også som en sluse, der forhindrer børn i at løbe ud på vejen. Begge døre skal derfor forsynes med højtsiddende håndtag. Det skal være muligt for børn og voksne, at tage sko af i indgangspartiet. Og det skal være muligt at henstille voksnes sko i indgangspartiet, hvorimod børnenes sko tages med hen til børnegarderoben. Ved alle indgange skal der placeres 2 slags måtter indenfor – en skrabemåtte og en tørremåtte. Skrabemåtten placeres nærmest ved døren. Forsænket lamelmåtte (gummi) kan anbefales som skrabemåtte. Tørremåtten, skal være rengøringsvenlig og skal kunne holde fugt. Kokosmåtter og tynde tekstilmåtter kan ikke anbefales. Udenfor institutionens indgangspartier skal der etableres en skraberist På daginstitutioner skal der opsættes minimum én touchskærm i indgangspartiet, hvor forældre kan tjekke deres barn ind eller ud. Endeligt omfang af skærme og placering skal aftales med BUF. Den anviste væg skal have en god bæreevne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *